Campings frankrijk

Ik bedacht me op een gegeven moment "welke camping was dat toen ook alweer?". Toen bedacht ik me een lijstje te maken van caampings die goed bevallen waren. En waarom dat lijstje niet hier te tonen.
Niet dat er niets te vinden is over campings maar als je googled op campings krijg je honderden sites over campings die allemaal commercieel zijn en het valt niet mee een leuke, kleine, camping te vinden.
Een extra reden om deze info hier te vermelden. Doe er je voordeel mee.

La Bergerie, Lanne

gebied: pyreneen

website: http://www.camping-la-bergerie.com

email: -

eigenaar: Veronique et Philippe Simonnot

adres: 79, rue des Chenes, 65380 Lanne

plaatsen: ongeveer 70

omschrijving: Gezellige camping in de buurt van Lourdes en aan de voet van de pyreneen. Het sanitair is schoon en compleet, er zijn alleen zit-toiletten. Er is een mooi zwembad dat schuin afloopt tot 1,60 meter en een kinderbadje. Ook is er een bar en worden er soms aktiviteiten georganiseerd. De eigenaars spreken wat engels en zijn vriendelijk.
De plaatsen zijn afgebakend met enkele struikjes en de plekken liggen allemaal wel deels in de schaduw van grotere bomen.
De camping heeft als nadeel dat hij , waarschijnlijk in de loop der tijd, aan de rand van een klein industriegebied is komen te liggen en dat aan de andere kant van de weg een groter industriegebied wordt aangelegd. Last heb je daar niet van maar het maakt de plek wat minder mooi. Tevens ligt er een klein vliegveldje in de buurt en 's avonds hoor je enkele keren een vliegtuigje landen maar hinderlijk is dit niet.

prijsindicatie: 19,50 per dag voor tent, auto, 3 personen, hond en elecra

route: Op de weg van Tarbes (snelweg) naar Lourdes ligt even na Tarbes een afslag naar links naar Lanne; vlak hierna ligt de camping rechts.

coordinaten: N:43.16987 E:0.00152 hoogte:371m

waardering: 7


des Randonneurs, Fenouillet

gebied: pyreneen

website: http://www.campingdesrandonneurs.com

email: infos@campingdesrandonneurs.com

eigenaar: Ludovic et Val�rie

adres: 66220 Fenouillet

plaatsen: 40?

omschrijving: Hele mooie camping midden in de natuur aan de rand van het vlakke middelandse zee gebied en de pyreneen. De camping ligt in een dalletje tussen de bergen en midden door de camping ligt een beek. De plaatsen zijn zeer ruim en liggen echt midden in het bos op plateaus.
De eigenaars zijn dit jaar (2007) pas begonnen met deze camping en nog niet alles is af. Er is een klein zwembad van 1,60m diep waar bijvoorbeeld nog een terras omheen moet. Het sanitair is eenvoudig maar de douches zijn goed en voorzien van thermostaat kranen. de toiletten zijn allemaal zit-toiletten
De eigenaars verzorgen ook maaltijden waarbij elke dag te kiezen is uit een stuk of twee voorgerechten, menu's en desserts. Een menu kost meestal 14 euro exclusief drankjes.
Er is veel te wandelen en te fietsen in de prachtige omgeving en er zijn veel dieren zoals roofvogels, vossen en everzwijnen.
Met ongeveer 50 minuten rijden zit je in perpignan en aan het strand van de middelandse zee voor wie dat plezierig vindt. Voordeel hier is wel dat er heel veel strand is en voldoende parkeergelegenheid zodat je op 5 minuten van je auto zit.
Nadelen zijn er weinig of het moet zijn dat de supermarkten dun gezaaid zijn. In het dorp Caudies is een kleine supermarkt en een dorp verderop is een champion maar dan ben je al gauw een half uur onderweg. Goedkope intermarch�s zijn er niet in de buurt.

prijsindicatie: 18,50 per dag voor tent, auto, 3 personen, hond en elecra

route: Op de weg van Axat naar Perpignan ligt Caudies. Hier naar rechts en de weg volgen naar Fenouillet. Vlak voor fenouillet in de laatste bocht ligt de camping links.

coordinaten: N:42.78915 E:2.33734 hoogte:479m

waardering: 8.5

La Cremade, Axat

gebied: pyreneen

website: http://www.lacremade.com

email: -

eigenaar: Pascale & Gerard Berges

adres: 11140 Axat

plaatsen: -

omschrijving: Rustige camping in de bergen. Plekken afgescheiden met heggen. Het zwembad dat er volgens de anwb gids is is niet meer in gebruik. De natuurcamping is kalm en schaduwrijk.
We zijn hier alleen even gaan kijken maar doorgereden omdat er geen zwembad was. Omdat de camping op zich wel het onthouden waard is is hij wel beschreven.

prijsindicatie:

route: Op de weg van Axat naar Perpignan vlak na axat rechts de bergen in en de borden volgen met La Cremade.

coordinaten: -

waardering: 7

Les Iscles

gebied: alpen

website: http://www.iscles.com

email: info@iscles.com

eigenaar: municipal

adres: 05600 Eygliers

plaatsen: 166

omschrijving: Grotere gemeentecamping met een speel-meertje en een grote rivier. De camping ligt tussen Briancon en Gap op ongeveer 25km van briancon. Het plaatsje Eygliers ligt vlak voor de grotere plaats Guillestre.
De camping heeft ruime plaatsen en ook een veld zonder vaste plaatsen maar daar is de electriciteits dichtheid wat kleiner. Er zijn meerdere sanitair gebouwen met net sanitair. Er is een restaurant, snackbar en een kleine winkel op het terrein.
Het terrein werkt met een slagboom waarvoor een pasje nodig is. Buiten de standaard tijden kan de auto buiten de slagboom geparkeerd worden. Op de camping is de mogelijkheid tot raften.
Barbequen mag en bij de rivierbedding mogen ook kampvuren gestookt worden. De camping is goed voorzien maar ook wel druk en rumoerig.

prijsindicatie: 19,50 per dag voor tent, auto, 3 personen, hond en electra

route: In Eygliers langs het station het spoor over en 800 meter doorrijden

coordinaten: Lat. 44,67702 / Lon. 6,60844

waardering: 6

d'ailefroide

gebied: alpen, ecrin

website: http://www.ailefroide.fr

email: info@ailefroide.fr

eigenaar: municipal

adres: Camping d'Ailefroide, 05340 Ailefroide

plaatsen: -

omschrijving: Camping op 1515 meter hoogte (koud 's nachts!!) midden in het Ecrin gebergte van de alpen. Zeer mooi uitzicht op de bergen en gelegen aan een rivier met smeltwater.
Als men een stuk doorrijdt tot einde van het dal dan kan men omhoog wandelen naar de glacier blanc en de glacier noir.
De camping is eenvoudig ingericht maar de plekken zijn vlakke en ruime plateaus tussen de bomen of op een veld. De wc's zijn op ��n na allemaal sta-wc's die ook nog eens gespoeld worden met water van de rivier. Dit heeft als nadeel dat de verste wc nauwelijks gespoeld wordt en de eerste (na de centrale stortbak) je enkels niet droog houdt. Tevens wordt automatisch gespoeld zodra de stortbak vol is wat ongeveer elke minuut is. Voorzichtigheid is geboden dus.

prijsindicatie: -

route: weg tussen Briancon en Gap afslaan naar rechts bij L'argentiere en dal doorrijden tot einde beschaving. Dorpen eerst Pelvous en dan Ailefroide.

coordinaten: N:44.83462 E:6.45007 hoogte:1565m

waardering: 6.5

Mas de Messier

gebied: Zuid Frankrijk, 40km onder millau en 70km boven montpelier

website:

email:info@masdemessier.com

eigenaar: Tom van Berkel & Annemarie van Bennekom

adres:St. Felix de L'Heras, 34520 Le Caylar

plaatsen: 25

omschrijving: Camping op het plateau de larzac, 645m. Bijzonder mooie en ruime plekken. 4 toiletten en 3 douches, net sanitair. Veelal nederlandse gasten. Mooi Zwembad. Boodschappen in het dorp op 7 minuten rijden of een stad (lodeve) op 20 minuten rijden. Goed wandelen en rijden.

prijsindicatie: ongeveer 20 euro voor 3 personen met auto, tent en electra

route: A75 tussen clermond ferrand en montpellier, 40km onder millau. Afslag Le Caylar.

waardering: 8.5

L'etang des Forges

gebied: Tussen de vogezen en de Jura

website:

email: contact@camping-belfort.com

adres: rue du general bethouart, 90000 Belfort

plaatsen: 90 exclusief chalets en te huren stacaravans

omschrijving: Camping met zwembad gelegen aan een meertje aan de rand van Belfort. Belfort is een aardig stadje met een mooie citadel en het ligt vlak onder de bekende "ballon d'alsac". Geschikt als doorgangscamping vanaf nederland terwijl het prima is er een paar dagen rond te kijken.

prijsindicatie: 25 euro voor 2 personen, auto plus caravan, electriciteit en hond

route: Afrit 13, Belfort oost, van de A36 tussen moulhouse en besancon.

waardering: 7

Municipal domremy la pucelle

gebied: Links van vogezen, boven neufchateau (10km)

plaatsen: 1 veld

omschrijving: goede doorgangscamping, eenvoudig en sobere gemeentecamping. douchen met munten en afwassen met koud water. Wel mooi veld met uitzicht op het weiland. Fraaie kerk in de buurt maar na 1 dag heb je het meeste wel gezien.

prijsindicatie: 16 euro voor 2 personen, auto plus caravan, electriciteit en hond

route:

waardering: 6

Hautoreille

gebied: Tussen noord frankrijk en Morvan?

website:

email: campinghautoreille@orange.fr

adres: 6 rue du Boutonnier - 52360 BANNES

plaatsen: 50

omschrijving: mooie camping met goed sanitair. Wordt heel veel gebruikt door nederlanders als doorgangscamping ivm restaurant maar omgeving is ook prachtig zoals vestingstad Langres op 7km. Chaumont is een andere grote stad.

prijsindicatie: 21 euro voor 2 personen, auto plus caravan, electriciteit en hond (een huur caravan is 30 euro voor 2 personen en 40 euro voor 4 personen!)

route: A31 afrit 8, 132 km vanaf Nancy

coordinaten: N47.89535 – E5.39451

waardering: 7

Campings overigWebsite door Wouter Barendsen, 2005-2021